top of page
  • Mascha

Een psychiater in een kantoorpand? Gert-Jan Haaring koos voor E4U: "Geen kille gangen, maar een open karakter"


Twig Youth Clinics kantoor - Everywhere4U, Trasmolenlaan Woerden
Twig Youth Clinics - Everywhere4U, Trasmolenlaan Woerden

Het beeld van een psychiater die praktijk houdt in een kantoorpand roept wellicht vraagtekens op. Maar in het kantoorpand van Everywhere4U aan de Trasmolenlaan in Woerden vond kinder- en jeugdpsychiater Gert-Jan Haaring een passend thuis voor de groeiende praktijk Twig Clinics. "Het ziet er anders uit dan iedere andere ggz-locatie - die er vaak bedroevend uit zien," legt Gert-Jan uit. "Dit ziet er mooi uit. Het heeft geen medische sfeer met kille lange gangen, maar een open en gezelliger karakter."


Twig Clinics staat voor hoop, een nieuwe start en ontwikkeling. "Vanuit dat takje, het Engelse woord Twig, kan iets nieuws groeien", aldus de psychiater en ondernemer. Gert-Jan heeft niet alleen cliënten tot bloei zien komen. De praktijk groeide langzaam uit. De ruimtes bij E4U konden hierbij gemakkelijk meegroeien. "Het was voor mij erg prettig dat ik hier snel kon starten met één ruimte die makkelijk uit te breiden was naar twee kamers en mogelijkheden om verder te groeien."


Gert-Jan Haaring - Twig Clinics - kantoor Everywhere4U
Gert-Jan Haaring - Twig Clinics

Als ondernemer maakte Gert-Jan ook persoonlijke groei door. Hij deelt een les die hij heeft geleerd in het afgelopen jaar: "In één woord: Doen. Ga het doen. Zelf ben ik iemand die van nature veel piekert, nadenkt en graag eerst een plan maakt, zo heb ik 36 jaar gewerkt, maar toen kwam het besef dat je soms ook dingen gewoon moet doen. Als je één stap zet, komen dingen in een stroomversnelling. Ook al is het een kleine stap, doe het."


Openheid en veiligheid op één plek

Bij Twig Clinics is het belangrijk een veilige en comfortabele omgeving te bieden voor de cliënten. "We zorgen ervoor dat de kinderen en jongeren die hier komen genoeg privacy hebben en zich op hun gemak voelen," benadrukt Gert-Jan. Dit betekent dat de praktijkruimtes zijn ontworpen met het oog op privacy en comfort. "We kunnen de ruimtes bijvoorbeeld meer afsluiten met gordijnen, zodat er een afgesloten stukje wordt gecreëerd waar cliënten zich veilig kunnen voelen."


Inmiddels maakt Twig Clinics van 5 ruimtes in het pand van E4U aan de Trasmolenlaan. "Een ruimte voor het secretariaat en 4 spreekkamers. In die spreekkamers hebben we ruimte voor een bureau, een zithoek en plek om andere dingen met de cliënten te ondernemen. Met jongere kinderen ga ik bijvoorbeeld weleens op de grond zitten om een potje Jenga te spelen, andere keren ga je in gesprek met ouders, houd je een interview of voer je een intelligentieonderzoek uit. Het is heel afwisselend en hangt af van de hulpvraag en problematiek."


"Het is makkelijk dat je zo bij elkaar binnenloopt en even een bakkie kan doen. Lijntjes zijn zo makkelijk gelegd."

Andere voordelen voor Gert-Jan van het huren bij E4U zijn het onderlinge contact en de korte lijntjes met zowel de beheerders als andere huurders. Zo was de psychiater positief verrast toen hij verschillende andere huurders leerde kennen die net als hij ook geen commercieel bedrijf runnen, maar een praktijk. "Ik ontdekte pas bijvoorbeeld dat er een orthopedagoog in het gebouw zat die gespecialiseerd is in het behandelen van kinderen en jeugd. Een andere huurder geeft therapie gericht op houding en het bewegingsapparaat. Het is interessant om gesprekken met hen te voeren en wellicht dat we een aanvulling op elkaar kunnen zijn. Het is makkelijk dat je zo bij elkaar binnenloopt en even een bakkie kan doen. Lijntjes zijn zo makkelijk gelegd."


Op zoek naar flexibele huurruimtes in een gedeeld kantoorpand met een open sfeer? Verken de mogelijkheden bij E4U. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze uitbreidingen en nieuwe locaties.

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page